Om Lys over Lolland

Lys over Lolland kom til verden med det ambitiøse mål at placere Lolland-Falster på det kulturelle Danmarkskort, og vi mener selv, at det er lykkedes. Gennem 20 år er der skabt unikke oplevelser, som har vakt genklang såvel nationalt som internationalt. Lys over Lolland opfatter sig ligeledes som et element i profileringen overfor nye bo sættere, såvel som overfor det regionale erhvervsliv, som der er et tæt samarbejde med.

Lys over Lolland tilrettelægges af kunstnerisk leder, Susanne Grue Jørgensen med reference til bestyrelsen for Kulturforum Lys over Lolland. Her ud over er der også en stærk dialog med et bredt kunstnerisk netværk. Udover projektledelsen varetages den tekniske tilblivelse og gennemførelse af projektet af en række kapaciteter hver på deres felt inden for lys, lyd, billede og rumindretning. Ligeledes er der et stort netværk af frivillige privatpersoner og erhvervsfolk, der bakker op om ideen og projektets praktiske gennemførelse.

Lys over Lolland er en professionel kunst- og kulturfestival med det formål at vise dansk og international kunst med et højt kvalitetsniveau – på en gang stærkt eksperimenterende og samtidig med en bred appel.  Med fuldt program dag og aften af udstillinger, koncerter, filmpremierer, og events.

Kunstnerisk leder
Susanne Grue Jørgensen

Teknisk chef
Adalsteinn Stéfansson

Bestyrelsen
Formand, Revisor Ole Olsen
Cand. jur. Henrik Nielsen
Journalist Christel Lûttichau
Kunsthistoriker Marie-Pierre Boel Andresen
Cand. agro. Rikke Sønder

・ Storslået omgivelser – set indefra